Детските градини остават затворени докато нямаме достатъчно опит от разхлабването

...
 Детските градини остават затворени докато нямаме достатъчно опит от разхлабването
Коментари Харесай

Деца питат Мутафчийски кога отварят градините

 

Детските градини остават затворени до момента в който нямаме задоволително опит от разхлабването на ограниченията, какво ще стане с растежа на заболеваемост и с нашата здравна система. Това сподели пред бТВ ген. Венцислав Мутафчийски в изявление, в което дава отговор на въпроси, заложени от деца. Той съобщи, че доста надява коронавирусът да свърши скоро, само че към този момент би трябвало да се научим да живеем с него.

Запитан от хлапетата по кое време ще предвижда да се отворят детските градини ген. Мутафчийски уточни, че към този момент има известни практики по света и щабът деликатно следи нещата. Той напомни изявлението на здравния министър Кирил Ананиев, който по-рано през днешния ден съобщи, че до две седмици ще има решение по въпроса.

„ В момента отварянето на детските градини е рисково ”, сподели ген. Мутафчийски и добави: Трябва да изчакаме да забележим в Германия и Дания какво се случва след разхлабването на ограниченията и по-късно да се подхващат нови.

Малчуганите го попитаха дали го е боязън от вируса. " И мен ме е боязън, няма човек, който да не го е боязън. Само децата не би трябвало да ги е боязън ”, уточни той и изрази страдание, че децата са подложени на това тестване.

Ген. Мутафчийски още веднъж уточни, че дали пандемията ще завърши скоро зависи с изключение на от управляващите, само че и от всички нас – дали в този момент ще покажем самодисциплина или ще изпаднем в плен на хедонизма.

По отношение на спорта ген. Мутафчийски съобщи, че сега се създава механизъм, по който да стартира подготвителният развой във футбола. Много деликатно ще проследим по какъв начин се провежда Бундеслигата – какъв е методът на тестуване на футболистите, какъв е пропускателният режим, защитата, сподели още той.

 Той бе безапелационен, че триумфът на България в битката със болестта до този миг се дължи на обстоятелството, че ограничаващите ограничения бяха наложени рано и в рационален развой.

„ Сега хората имат направен прочут инстикт – знаят, че би трябвало да пазят възрастните, че не би трябвало да пипат по всички страни, че би трябвало да поставят маска в магазина. Отделно, в този момент здравната ни система е много по-подготвена ”, съобщи ген. Мутафчийски.

 В кои дрехе се усеща по-добре го попитаха още децата. В лекарските си облекла, тъй като съм в свои води, отговори той и добави: По стичане на събитията съм боен доктор и военачалник, и се гордея с това. Но в този момент сега се усещам повече военачалник, в сравнение с доктор, тъй като управлявам щаба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР